„Amintiri despre obiceiurile fășangului din Banatul Montan“, la Centrul German „Alexander Tietz“ Reșița

fasang

Și în acest an etnicii germani din Banatul de Munte sunt nevoiți să anuleze cel mai așteptat eveniment al anului, Balul de Fășang. Cu toate acestea, reprezentanții Forumului German Caraș-Severin au pregătit două evenimente dedicate obiceiurilor de dinaintea intrării în postul Paștelui.

Astfel, astăzi, de la ora 16.00, la sediul Centrului German „Alexander Tietz” Reșița va avea loc online evenimentul „Fășang 2022. Amintiri despre obiceiurile fășangului din Banatul Montan“. Vor participa Raluca Anda Chirilă (director Școala Gimnazială Cărbunari) & Petru Țăranu din Sasca Montană, Nikolaus Lothar (președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, filiala Dognecea) și Angelica Herac (referent de specialitate la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin), moderator: Erwin Josef Țigla.

De asemenea, tot de astăzi și până la 1 martie, centrul German găzduiește expoziția „Fășangul în Banatul Montan”, cu fotografii din Sasca Română și Montană, Cărbunari și Stinăpari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine − two =