Covid-19: suntem pe un trend descendent, dar continuăm să păstrăm măsurile de siguranță

Covid-19: suntem pe un trend descendent, dar continuăm să păstrăm măsurile de siguranță

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Caraş-Severin au ţinut să precizeze astăzi că situaţia din judeţ în ceea ce priveşte Covid-19 este una îmbucurătoare. „Suntem pe un trend descendent dar avem nevoie în continuare de respectarea măsurilor de siguranță”, spun cei de la DSP. Aceştia precizează că „doar două persoane depistate pozitiv, internate acum în cele două spitale mari din Caraș-Severin – Reșița și Caransebeș. În urma mai multor teste pozitive, încă se așteaptă cele negative pentru acești pacienți, pentru a putea fi externați”.

La nivelul judeţului, până acum 6.281 de persoane au iesit din izolare, dar alte 3.473 de persoane, reîntoarse acasă în ultimele zile, sunt oblicate să rămână în case. „Măsura de izolare este încă în vigoare pentru toți cei care sosesc dintr-o călătorie internațională și pentru familiile lor. Reamintim, în acest context, că dacă cineva dorește să-și protejeze familia de autoizolare la sosirea în țară, poate alege alt domiciliu sau poate opta pentru carantină instituționalizată. Cei care părăsesc izolarea sunt amendați contravențional și duși în carantină, pe cheltuiala lor. Așadar, avem de-a face cu un număr foarte mare de persoane care trebuie ținute în evidență de DSP, Instituția Prefectului, structurile MAI angrenate iar aceste cifre sunt într-o continuă dinamică”, mai spun cei de la DSP Caraş-Severin.

În ceea ce priveşte carantina instituţionalizată, în Caraş-Severin au rămas zece cărăşeni ce respectă această măsură. Au fost vindecate 91 de persoane, iar cazurile pozitive rămân, de la începutul crizei, 112.

„Important, considerăm, este acest platou de 12 zile de când nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, ceea ce, conform unor analize de la nivel național, județul nostru și județul Satu-Mare se află la fazele de platou cele mai lungi. Apreciem, de asemenea, activitatea medico-sanitară în Caraș-Severin, în special a spitalelor, care, sub îndrumarea și controlul strict al DSP, au știut să-și asigure circuitele specifice, să separe activitățile medicale de cele care implicau Covid-19, să-și ia măsurile de protecție și să limiteze la maximum numărul de îmbolnăviri și de decese”, se mai arată în comunicatul emis de instituţia judeţeană.

În ciuda faptului că veştile sunt bune pentru Caraş-Severin, autorităţile spun că nu trebuie să uităm de faptul că în continuare trebuie respectate măsurile pentru distanţarea socială, prin purtarea măștii în spațiile publice închise, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. „Toate aceste măsuri, chiar dacă acum par limitări, sunt luate pentru siguranța dvs. și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre”, au mai adăugat reprezentanţii DSP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •