Sprijin pentru spitalul din Caransebeş în lupta cu COVID-19

Sprijin pentru spitalul din Caransebeş în lupta cu COVID-19

Campania-apel „Comunitatea din Caransebeş susţine Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş”, desfăşurată sub sloganul „Bătălia cu COVID-19 se câştigă în comunitate!”, a ajuns la final.

Astfel, organizatorii, de mare implicare dând dovadă Aura Jucos, au reuşit să strângă suma de 12.100 de lei, dar s-au mai contabilizat şi 1.649 de lei, contravaloarea unei maşini de spalat cu uscător pentru Secţia infecţioase a Spitalului Municipal. De asemenea, s-au mai primit 50 de bonete prin intermediul Asociaţiei „Sănătate cu Sclipici” şi viziere prin intermediul lui Relu Cibotariu din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu din Reşiţa.

„Comunitatea din Caransebeş susţine Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş” a donat, astfel, 50 de litri de clor, 25 de litri de dezinfectant suprafeţe, 200 de bucăţi de tacâmuri unică folosinţă (material bio), 5 covoare de decontaminare, 20 de seturi a câte 200 de prosoape de unică folosinţă, 5 dispensere prosoape de unică folosinţă, 19 combinezoane reutilizabile, 100 de glugi din polipropilenă, 20 de botoşi reutilizabili, 20 de role de saci menajeri de 240 l, 60 de săpunuri solide antibacteriene Protex, 50 de termometre cu mercur, 42 de litri de săpun lichid avizat biocid, 40 de perechi de ochelari de protecţie, 500 de botoşi de unică folosinţă, 500 de bonete de unică folosinţă, 5 cutii de mânuşi nitril, 6 litri de săpun lichid antibacterian, 50 de seturi a câte 100 de pahare de unică folosinţă, 50 de cearşafuri din bumbac 100%, precum şi 150 de viziere.

De toate aceste materiale au beneficiat Secţiile Infecțioase, Pneumologie, Anatomie Patologică, UPU, Pediatrie, Chirurgie, Cardiologie, Bloc Operator, Psihiatrie, Interne, Neurologie.

„Astfel de campanii reprezintă o dovadă că, doar prin implicare, atitudine şi reacţie, situaţiile de criză/urgenţă pot fi depăşite! Oraşul Caransebeş are nevoie de iniţiative civice orientate către sănătate, educaţie, protejarea mediului ş.a.m.d., pentru că astfel de iniţiative generează nu doar reacţie, ci şi acţiuni concrete, implicit progres, progres care se va reflecta în îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor acestui oraş. Mulţumesc tuturor celor care aţi răspuns pozitiv acestei campanii, tuturor celor care aţi crezut că ÎMPREUNĂ PUTEM SĂ NE FACEM BINE!”, a mai scris, pe Facebook, Ramona Iocşa Pora.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •