Copiii din Caraș-Severin și Banatul Sârbesc se pot înscrie la concursul de desen „Cinste ție, copilărie!“

elevi

Manifestarea „Cinste ție, copilărie!“ a ajuns la cea de a XVI-a ediție, iar conform tradiției, și anul acesta, ca și în ultimii doi ani, se va desfășura sub forma unui concurs de desene în creion sau acuarelă dedicat tinerilor din județul Caraș-Severin și din Serbia / Banatul de Nord, Banatul Central și Banatul de Sud.

Inițiată de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin în urmă cu 15 ani, manifestarea „Cinste ție, copilărie!“, dedicată Zilei Internaționale a Copilului, trece în al treilea an consecutiv hotarele țării, în Banatul sârbesc. Continuăm tradiția și anul acesta, organizând această manifestare de suflet prin care ne dorim să îi simțim mai aproape pe copiii noștri, prin aptitudinilor lor artistice demonstrate cu fiecare prilej, implicând în acest sens o bună parte din Banatul istoric.

Proiectul se va derula în România și în Serbia, sub forma unui concurs de desene în creion sau acuarelă, cu tema „Banatul meu drag”. Sunt invitați să participe copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Un juriu format din câte un reprezentant al fiecărui partener va acorda premiile I, II și III la cele două categorii de vârstă alese, 7 – 8 ani și 9 – 10 ani. Juriul va delibera și va anunța premianții în preajma zilei de 1 iunie 2023. Lucrările premiate vor fi postate pe rețelele de socializare ale partenerilor și vor face parte dintr-o expoziție itinerantă care va fi prezentată atât în județul Caraș-Severin, cât și în Banatul sârbesc.

Desenele pentru concurs trebuie trimise prin poștă pe adresa: Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Bd. Revoluția din Decembrie nr. 22, RO-320086 Reșița sau NIU Libertatea, str. Žarka Zrenjanina, nr. 7, SRB-26000 Panćevo, până cel târziu în data de 10 mai 2023. Parteneri în  acest proiect sunt Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Casa de Presă și Editură „Libertatea” din Panciova (Serbia), Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − three =