Delegația Forumului Democratic al Germanilor Caraș-Severin participă la Congresul european al minorităților naționale din Klagenfurt, Austria

KLAGENFURT AM WORTHERSEE CONSULATUL ONORIFIC AL ROMANIEI

Zilele trecute, o delegație a Forumului Democratic al Germanilor Caraș-Severin, condusă de președintele acestuia, Erwin Josef Țigla, a fost prezentă la cea de a XXXII-a ediție a Congresului european al minorităților naționale, care s-a desfășurat în capitala Landului Carintia / Austria, la Klagenfurt am Wörthersee, având drept moto: „De la grădiniță până la universitate: Învățământul în limba maternă pentru minoritățile naționale”.

De asemenea, delegația din Caraș-Severin a participat la o recepție oferită de Consulatul onorific al României la Klagenfurt am Wörthersee precum și la o primire oficială a delegațiilor la Primăria Klagenfurt am Wörthersee.

Astăzi, la Școala Gimnazială Nr. 2 din orașul Feldbach, în Stiria, se desfășoară premierea pentru participanții din Austria ai Concursului cu caracter internațional organizat de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, „Copiii desenează ținutul natal”, ediția a XVI-a, 2022 / 2023. La aceasta participă elevi și cadrele lor didactice din Feldbach și din Neumarkt in der Steiermark.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 8 =