Control la Ocolul Silvic din Oțelu Roșu

garda forestiera timisoara

Garda Forestieră Timișoara efectuează un control la Ocolul Silvic Oțelul Roșu, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, având ca scop verificarea punerii în valoare a masei lemnoase rezultate din doborâturile de vânt în arboretele de rășinoase.

Inspectorii au constatat faptul că personalul silvic împuternicit să efectueze marcările de arbori nu a pus în valoare întreaga masă lemnoasă care făcea obiectul tăierilor (totalitatea arborilor doborâți de vânt). „Până la data curentă s-a finalizat punerea în valoare în u.a. 33, din U.P. V, constatându-se un volum cu aproximativ 650 mc mai mare față de marcarea inițială, fiind inițial omiși de la marcare 317 arbori. Pentru restul parcelelor verificate, inventarierea continuă, urmând a se stabili volumele reale ale arborilor doborâți de vânt”, au transmis reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara.

Totodată, au fost identificate parcele unde s-a decontat împădurirea integrală, pe întreaga suprafață, însă în teren, împădurirea nu a fost conformă și nici suprafața nu a corespuns, puieții forestieri fiind de talie mare cu stare de vitalitate redusă la data curentă. Până în momentul de față s-a aplicat o sancțiune contravențională de 2.000 lei, dar verificările continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =