Controale drastice la cărăşenii izolaţi la domiciliu şi care au avut contact cu cei confirmaţi pozitiv cu COVID-19

115739121 2761469070798231 8746404037400780443 o e1596024945716

Cristian Gâfu, prefectul judeţului Caraş-Severin a organizat ieri o şedinţă de urgenţă a celulei de criză care gestionează criza generată de pandemia COVID-19. Au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi ai Instituţiei Prefectului – Caraş-Severin.

S-au dispus controale drastice la toate persoanele izolate la domiciliu şi care au avut contact cu cei confirmaţi pozitiv. Reprezentanţilor UAT-urilor li s-a solicitat să instruiască populaţia cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, anume respectarea normelor sanitare, purtatul măştii de protecţie şi distanţarea fizică. Cetăţenii nu trebuie să uite că atunci când merg la magazine sau la cabinetele medicale să folosească măşti şi dezinfectanţi, iar accesul să se facă pe rând, câte o singură persoană, restul aşteptând afară. Controalele organelor MAI se vor intensifica şi mai mult în perioada imediat următoare, vizate fiind locurile de interes public, cum ar fi magazine, terase, obiective turistice, locuri de joacă, ştranduri, pieţe etc.

Mai mult decât atât, s-a discutat şi despre faptul că reprezentanţii primăriilor din judeţ trebuie să discute cu credincioşii, indiferent de cult, şi să îi sfătuiască să nu mai participe la întâlnirile specifice, până când situaţia epidemiologică o va permite din nou. S-a constat că foarte mulţi dintre cei pozitivaţi în ultima perioadă, au participat la astfel de evenimente, lucru care denotă pericolul major pe care acestea manifestaţii îl reprezintă. Toţi liderii spirituali sunt contactaţi de instituţiile statului şi sunt rugaţi să adere la aceste măsuri şi să le răspândească în rândul comunităţilor religioase din care fac parte, pentru protejarea membrilor acestora.

Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, transmite cetăţenilor judeţului nostru că în această fază al pandemiei, cea mai eficientă armă contra răspândirii coronavirusului este conduita civică şi responsabilitatea, atât individuală cât şi colectivă.

„Dacă nu se respectă cu stricteţe regulile de distanţare fizică, normele sanitare, purtatul în mod corect al dispozitivelor de protecţie facială, riscăm că într-un timp foarte scurt să avem localităţi în care va fi instituită măsura carantinării”, a precizat prefectul.

Cristian Gâfu solicită locuitorilor din Caraş-severin să fie responsabili, să conştientizeze gravitatea pericolului la care suntem expuşi şi să respecte în detaliu măsurile de prevenţie, pentru a nu se ajunge la situaţie dramatică, în care să avem localităţi carantinate şi spitale copleşite de numărul persoanelor infectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 19 =