Aparatură modernă pentru Spitalul din Reşiţa, printr-un parteneriat cu Spitalul din Vârşeţ

Waldemar Murgu

În sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a avut loc astăzi, 28 iulie, conferința de deschidere a proiectului „ÎMBĂTRÂNIRE SĂNĂTOASĂ ȘI DEMENȚĂ – O VIAȚĂ MAI BUNĂ“, ce face parte din cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Prin acest proiect, Spitalul Județean din Reșița intenționează să achiziționeze aparatură modernă. Parteneri în cadrul acestuia sunt: Spitalul de Boli Psihice „Dr. Slavoljub Bakalovic“ Vârşeţ, din Serbia – lider de proiect –, și Spitalul Județean de Urgență Reșița.

La eveniment au participat, din partea Spitalului Județean, managerul interimar Waldemar Murgu și medicul neurolog dr. Violeta Moroșoi, iar din partea gazdelor, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Proiectul are o valoare totală de 1.175.580 de euro, contribuția publică fiind în sumă de 62.170 de euro, iar cea a Consiliului Județean Caraș-Severin de 9.570 de euro. Contractul de finanțare a fost semnat la finele lunii mai 2019, iar perioada de derulare a proiectului este de 24 de luni.

Obiectivul general este acela de a îmbunătăți calitatea vieții pentru pacienții cu demență în zona transfrontalieră Banatul de Sud și județul Caraș-Severin, prin strânsa cooperare a experților medicali din domeniile neurologiei și psihiatriei.

Prin acest proiect, Spitalul Județean de Urgență Reșița va achiziționa aparatură medicală și echipamente moderne în valoare de 376.200 de euro, pentru Secția Neurologie și Compartimentul Recuperare Neurologică. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Reșița, proiectul este coordonat de dr. Violeta Moroșoi, medic primar neurolog. Potrivit acesteia, „proiectul oferă o bună oportunitate de îmbunătățire a calității și performanței serviciilor medicale acordate pacienților cu afecțiuni neurologice internați în cadrul Spitalului Județean, prin asigurarea de investigații superioare, tratament și recuperare neuromotorie“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =