Starea de alertă, prelungită. Care este situaţia epidemiologică la nivelul județului Caraș-Severin

Starea de alertă, prelungită. Care este situaţia epidemiologică la nivelul județului Caraș-Severin

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată ieri, 9 noiembrie 2021, la sediul Palatului administrativ, ca urmare a prelungirii stării de alertă.

În toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, Instituția Prefectului-Județul Caraș-Severin informează că numai în perioada 10 octombrie 2021-08 noiembrie 2021, la nivelul județului Caraș-Severin, au fost înregistrate peste 20% din cazurile confirmate de Covid-19 de la debutul pandemiei (01.03.2020), respectiv 3.986, precum și un număr alarmant de decese, 239, reprezentând peste 23% de la începutul pandemiei. Mai mult decât atît, datele prezentate arată că de la începutul imunizării în județ, se constată un număr scăzut de vaccinuri administrate cu doza I, de aproximativ 90.000.

La data de 9 noiembrie 2021, situația epidemiologică la nivelul județului este următoarea:

  • cazuri confirmate în ultimele 24 de ore: 103
  • decese: 12
  • persoane internate în unitățile sanitare: 257 dintre care 18 la ATI
  • persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1086 dintre 506 persoane cu doza I, 269 cu doza a-II-a și 311 cu doza a-III-a.

De la începutul pandemiei, 01.03.2020, și până în prezent, s-au înregistrat:

  • 17.799 cazuri pozitive;
  • 1031 decese;
  • peste 90.000 de vaccinuri administrate cu doza I.

În acest context, Instituția Prefectului-Județul Caraș-Severin a solicitat unităților administrativ-teritoriale de comună identificarea de persoane eligibile, în vederea organizării de noi campanii de vaccinare în localitățile rurale din județ.

Astfel, din 29 octombrie 2021 și până în prezent, s-au desfășurat campanii de vaccinare cu echipe mobile în localitățile Berzovia, Forotic, Vărădia, Ciuchici, Berliște, Copăcele, Mehadica, fiind vaccinate în total 263 de persoane. În perioada următoare, la solicitarea primarilor unităților administrativ-teritoriale vor fi organizate noi campanii de vaccinare în funcție de numărul de persoane eligibile identificate.

„Pe această cale, prefectul Cristian Gâfu lansează un semnal de alarmă și solicită cetățenilor județului să respecte, pentru sănătatea lor și a celor din jur, normele de prevenire și de combatere a Covid-19, cum sunt purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, spălarea și dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5m. De asemenea, prefectul recomandă populației să se vaccineze, vaccinarea fiind singura modalitate sigură și eficientă de a stopa pandemia Covid-19 și de a reveni la normalitate, la o viață fără restricții. În caz contrar, vom avea cu toții de suportat consecințele“ a declarat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului. (Foto:.bostonglobe.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + eight =