Consulul Germaniei la Timișoara a participat, la Anina, la comemorarea victimelor celor două războaie mondiale

Consulul Germaniei la Timișoara a participat, la Anina, la comemorarea victimelor celor două războaie mondiale

Ieri, orașul Anina a fost vizitat de Excelenţa Sa doamna Regina Lochner, Consul al Germaniei la Timişoara, care a participat la o slujbă de comemorare, la biserica romano-catolică din Steierdorf, după care, la mormântul eroilor din cimitirul Sigismund, a luat parte la comemorarea victimelor celor două războaie mondiale, indiferent de naţionalitatea acestora.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Anina şi de către Forumul Democrat German Anina – Steierdorf, fiind prezenți fostul primar Gheorghe Românu, viceprimarul cu atribuții de primar Danu Daniel, Vlad Dan şi Mosoroceanu Cristian. Alături de doamna Consul, la eveniment au mai luat parte Corina Dan, din partrea Consulatului R.F. Germania, Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat German din Caraş-Severin, Cristian Chioncel, vicepreşedintele Forumului German Caraş-Severin.

Cu această ocazie, preotul Martin Jäger a celebrat o scurtă slujbă de pomenire. Au fost rostite alocuţiuni, s-au depus coroane de flori și s-a ţinut un moment de reculegere de către participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =