A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 9 Reșița

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 9 Reșița

Aşa cum a declarat în nenumărate rânduri primarul Reşiţei, Ioan Popa, reabilitarea reţelei şcolare din municipiu este o prioritate pentru Primăria Reşiţa. Astfel, zilele trecute a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 9 Reșița, valoarea totală a proiectului fiind de 10.187.970,26 lei.

Proiectul presupune reabilitarea integrală și dotarea celor trei corpuri de clădire ale instituției, amenajarea zonei exterioare (terenuri de sport și curte). Este cea de-a 13-a unitate de învățământ care se reabilitează la Reșița, din fonduri externe. La cinci școli sunt finalizate lucrările, iar la șapte lucrările sunt în desfășurare.

„Pentru alte șapte școli sunt semnate contractele de finanțare, urmând să se deruleze procedurile de achiziție a lucrărilor. Pe lângă modernizarea clădirilor vechi, avem proiecte, finalizate sau în derulare, pentru unități școlare noi: două grădinițe finalizate, două creșe noi pentru care s-a solicitat finanțare și o sală de sport nouă a cărei construcții începe luna aceasta. Astfel, Reșița se apropie de o premieră națională, obiectiv pentru care colegii mei au muncit într-un ritm continuu, motiv pentru care îi felicit. Până în 2024, rețeaua școlară din oraș va fi cea mai modernă din țară. Toți elevii și profesorii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a învăța, de facilități precum cazare și masă gratuită pentru cei ce vin să studieze din exterior, transport gratuit și burse școlare“, a declarat Ioan Popa, primarul municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 8 =