Nu există risc de poluare a Dunării la intrarea în țară

poluare dunare

Conform ultimelor informații primite de România de la partea sârbă, nu există risc de poluare a Dunării la intrarea în țară. În urma intervenției echipelor sârbe, riscul de poluare a Dunării în zona Belgradului, aflat la o distanță de 105 de km de Baziaș, a fost îndepărtat.

Reamintim că 35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavlion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la km 1287 (la 219 de Km de granița României). Această informație a fost primită de către Ministerul Mediului – România și Administrația Națională „Apele Române” – Departamentul Situații de Urgență, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România-Serbia, în după-amiaza zilei de 20 iunie a.c.

Partea sârbă a acționat prin echipele competente Vode Vojvodine (inspecția apelor provinciale, laboratorul acreditat  etc.) împreună cu armata sârbă în vederea protejării Belgradului de posibile efectele ale poluării accidentale produse. Astfel, a fost identificată o locație adecvată unde s-a montat un baraj plutitor de protecție, în acest moment, pata de petrol fiind izolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 2 =