Concursul de lectură ,,Bătălia cărților”, ajuns la ediția a VIII-a, și-a desemnat câștigătorii

Concursul de lectură ,,Bătălia cărților", ajuns la ediția a VIII-a, și-a desemnat câștigătorii

„Citește! Lectura te face învingător!“, sub acest slogan s-a derulat și în acest an la Reșița concursul de lectură ,,Bătălia cărților”, ajuns la ediția a VIII-a, în organizarea Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

În finala concursului, care s-a desfășurat în mediul online, au ajuns șapte elevi de la Colegiul Național ,,Diaconovici Tietz” și Colegiul Național ,,Traian Lalescu” din Reșița. Copiii au citit 10 cărți propuse în concurs și au completat fișe de lectură pentru fiecare carte, iar în cadrul dezbaterii ,,Convinge-mă să citesc” finaliștii au susținut în fața juriului o pledoarie pentru cartea preferată, au răspuns la întrebări și au adresat la rândul lor întrebări pe marginelor celor 10 cărți propuse în concurs.L

Juriul format din Adriana Dudaș-Vasile, profesor de limba și literatura română, Camelia Duca, director Librăria Semn de Carte și Ildiko Szendrei, filolog și jurnalist, a decis acordarea premiului Cititorul Anului 2021, elevei Georgiana Claudia CIOCÎRLAN, de la Colegiul Național ,,Diaconovici-Tietz” Reșița. Premiul special al juriului  a fost acordat elevei Nicolae Beatrice de la Colegiul Național ,,Traian Lalescu” iar Premiul pentru cea mai bună fișă de lectură lui Dragoș Ionuț Stângu, de la Colegiul Național ,,Traian Lalescu”.

Alte premii au fost acordate elevelor de la Colegiul Național ,,Diaconovici Tietz” , după cum urmează : pentru originalitate -Vanessa Fabiana Țegrea, pentru dezinvoltura prezentării – Beatrice Sara Boruz și pentru interesul manifestat pentru lectură – Patricia Anamaria Zbercea. Premiile oferite constă în pachete de cărți, materiale promoționale, o ramă foto digitală pentru Premiul special al juriului și o tabletă pentru Cititorul anului 2021.

La categoria adolescenți, Natalia Mihăilescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ,,Diaconovici Tietz” Reșița a îndeplinit condițiile pentru a ajunge în finala concursului, însă nu a fost organizată o dezbatere, în lipsa altor finaliști la această categorie de vârstă (14-18 ani). „Bătălia cărților” este un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România la care participă biblioteci din ţară şi Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =