“Schimbul automat de informații în domeniul impozitelor directe”, secțiune nouă pe portalul ANAF

ANAF

În vederea facilitării conformării cu obligațiile instituite în sarcina instituțiilor financiare, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziție o nouă secțiune dedicată schimbului automat de informații în domeniul impozitelor directe.

„Prin intermediul acestei pagini, instituțiile financiare din România care au obligația să aplice normele de raportare și diligență fiscală în scopul realizării schimbului de informații în temeiul instrumentelor juridice de drept internațional la care țara noastră este parte, au acces la următoarele informații: – ghiduri care cuprind aspecte detaliate referitoare la Standardul comun de raportare (SCR) și acordul FATCA, – întrebări frecvente și clarificări legate de SCR și acordul FATCA, – lista partenerilor pentru schimb automat de informații cu privire la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenți, – alte link-uri utile și modele de formulare tip ”autocertificare”, – “date de contact“, au declarat reprezentanții ANAF.

Totodată, în conformitate cu cadrul legal aplicabil  ANAF a publicat listele actualizate cu jurisdicțiile participante și cele care fac obiectul raportării. Art.62, alin. 8 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eighteen =