Cod galben de vreme rea emis de meteorologi pentru Caraș-Severin

ninsoare vreme rea


Județul Caraș-Severin se va afla începând de astăzi, de la ora 17.00, și până mâine, la ora 22.00, sub incidența unui cod galben de vânt, potrivit celor de la INMH. În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută. 

De asemenea, meteorologii anunță că tot de azi, 16 ianuarie, ora 17.00, și până în 19 ianuarie, ora 20.00, se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă. În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.                                                         

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − eleven =