Pompierii militari intervin în patru localităţi din Caraş-Severin pentru evacuarea apei din gospodării

IMG 20200619 WA0006

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin au anunţat în această dimineaţă că pompierii militari intervin în patru localităţi.

În Remetea Pogănici sunt încă afectate trei gospodării, iar la Caransebeş sunt inundate patru beciuri din câte un imobil de pe strada Teiuş, Calea Severinului, Morilor şi Zlagnei.

„În Dezeşti se intervine cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gradină, iar în Oţelu Roşu se intervine cu trei motopompe pentru evacuare apei la imobile din zona ştrandului”, ne-a informat Magdalena Tocmelea, ISU Caraş-Severin.  

Conform INMH, în această dimineaţă a fost emisă o nouă avertizare meteo de tip „cod portocaliu”, valabilă până mâine, 21 iunie, ora 6.00. „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, se arată în comunicatul INMH.