În Caraş-Severin funcționează un număr de 11 puncte de prim-ajutor, iar Serviciul Județean de Ambulanță a suplimentatat efectivele

caniculă

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a convocat ieri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU) în cadrul unei şedinţe extraordinare, pentru a stabili măsuri şi acţiuni de prevenire și combatere a efectelor cauzate de caniculă și secetă, de protejare a populației, în special a persoanelor vulnerabile, precum și pentru gestionarea altor situații de urgență.

Potrivit ANM, pe parcursul următoarelor zile valul de căldură se va intensifica, vor fi înregistrate valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade, ceea ce înseamnă că disconfortul termic va fi accentuat.

Până în prezent în județul nostru nu au fost înregistrate cazuri de persoane căzute în stradă, lipotimii, deshidratări sau persoane decedate din cauza caniculei. Serviciul Județean de Ambulanță a suplimentatat efectivele pentru a putea oferi ajutor în cazul unor urgențe generate de expunerea la temperaturi ridicate.

La momentul actual funcționează un număr de 11 puncte de prim-ajutor, în Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Anina. Planul privind prevenirea și atenuarea efectelor caniculei, care conține prezentarea detaliată a măsurilor ce revin instituțiilor cu atribuții, precum și recomandările pentru a fi în siguranță în această perioadă, poate fi consultat accesând acest link: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/des…/situatii-de-urgenta/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + seven =