Creștinii diferitelor confesiuni, împreună cu îndrumătorii lor spirituali, se vor reuni și în acest ianuarie

SAPTAMANA ECUMENICA 2023 PROGRAM 2023.01.15. 1

xr:d:DAFXolbqOfY:16,j:1992989485,t:23011607

Ca în fiecare an, în a doua parte a lunii ianuarie, bănățenii creștini organizează Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor sau Săptămâna de rugăciune ecumenică.

Tradiția Octavei de rugăciune a început în 1740, în bisericile protestante din Scoția. Inițiativa a fost continuată de Asociația marilor biserici creștine și dezvoltată de Biserica Catolică prin organizarea unei Octave de rugăciune. Perioada Octavei de rugăciune ecumenică, 18 – 25 ianuarie, este marcată de către Biserica Romano-Catolică prin sărbătorirea Catedrei Sfântului Petru și Convertirea Sfântului Paul.

În diferite țări, broșura cu rugăciunile pentru unitate este folosită de creștini pentru rugăciuni particulare în luna ianuarie și pentru celebrări colective în preajma Rusaliilor. În emisfera sudică, unde luna ianuarie este lună de vacanță, Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor este programată tot în preajma Rusaliilor, ori cu o lună sau două mai târziu.

Erwin Țigla, președintele Forumului German Caraș-Severin spune că în județ, Octava se desfășoară în acest an pentru a 31-a oară, mișcarea pentru unitatea creștinilor fiind una dintre cele mai solide și perseverente din țara noastră, un exemplu pentru multe alte regiuni din țară și chiar peste hotare.

Motto-ul Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor din acest an a fost ales și de data aceasta pe plan internațional: „Învăţaţi să faceţi binele, căutaţi judecata!” (Is 1,17).  Sub acesta se vor reuni creștinii diferitelor confesiuni împreună cu îndrumătorii lor spirituali și în acest ianuarie în diferite biserici creștine din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − seven =