Cine vrea o tabără în inima satului?

tabără

În perioada 15 februarie – 1 martie, Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul misionar și de activități cu tineretul, organizează înscrieri pentru comunitățile rurale și urbane din județul Caraș-Severin, care doresc să găzduiască cele două tipuri de tabere educaționale pe care eparhia le propune în acest an.

Este vorba de Tabăra din Inima Satuluiprogram care se adresează comunităților rurale, și de Tabăra din Inima Familieiadresat comunităților urbane din județ.

Ambele programe se adresează copiilor și tinerilor, pe de o parte, dar și familiei, în ansamblu, pe de altă parte, pentru că ele își propun derularea unor activități educaționale, cultural-artistice, catehetice și de divertisment, destinate atât copiilor, cât și părinților, informează Episcopia Caransebeşului.

Tabăra din Inima Satuluieste un proiect care a avut rezultate remarcabile în anii anteriori. Printre activitățile propuse în cadrul acestor tabere cu durata fixă de 5 zile se numără ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, jocuri și concursuri educative, seri tematice, excursii și program de formare duhovnicească.

Tabăra din Inima Familiei se adresează parohiilor din mediul urban și este gândită tot sub forma unor școli de vară de cinci zile, la care vor participa atât copiii, cât și părinții acestora. Și în cadrul acestor acţiuni, accentul va fi pus atât pe latura educațională – atelierele de dezvoltare personală și educație pentru viață, cât și pe cea de divertisment – jocuri, concursuri și excursii.

Comunitățile de pe cuprinsul Episcopiei Caransebeșului care doresc să găzduiască aceste tabere, în perioada 22 iunie – 10 septembrie, sunt așteptate să se înscrie în cadrul acestui program, la numărul de telefon 0734.77.34.77 – Pr. Mihai Ciucur.

Partenerii locali sunt parohiile, școlile și autoritățile publice locale din localitățile unde se dorește organizarea acestor tabere, iar pentru înscriere este necesară completarea unui formular și trimiterea acestuia până la data de 21 februarie.

Ambele programe se vor derula cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și se înscriu în proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, care cuprinde și alte activități dedicate copiilor și tinerilor din Eparhia Caransebeșului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − three =