CFR anunţă grevă pentru ziua de 16 februarie

tren

Prin intermediul unei rețele de socializare, CFR anunţă că, în data de 16 februarie 2021, la ora 7, va declanşa o grevă pe toate regionalele de cale ferată din țară și în toate ramurile de activitate: linii, instalații, mișcare, vagoane, comercial etc.

Salariații Căilor Ferate Române ar fi nemulțumiți de faptul că guvernul nu vrea să aplice prevederile statutului personalului feroviar, prorogând această lege. Angajați ai CFR susțin că nici până astăzi nu s-ar fi emis ordinul de ministru cu lista funcțiilor care concură la siguranța circulației, termenul de 90 de zile în care ar fi trebuit emis fiind expirat de mult. De asemenea, în luna martie ar trebui să intre în vigoare și coeficienții de ierarhizare prevăzuți în statutul personalului feroviar, ministrul refuzând acest lucru sub pretextul stării de alertă, în timp ce la alte ministere s-au făcut și se fac în continuare majorări.

O altă problemă este faptul că, pe perioada pandemiei, multe categorii profesionale au beneficiat de anumite indemnizații și stimulente, mai puțin lucrătorii CFR, care sunt prezenți şi ei în fiecare zi, în activitate, fiind expuși atât ei, cât și familiile lor, acestui coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 4 =