Daniel Toma, despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Daniel Toma, despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Daniel Toma, copreședinte USR PLUS Caraș-Severin, abordează subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România va primi peste 30 de miliarde de euro pentru a finanța reforme structurale.

Acesta declară că PNRR ar putea reprezenta o șansă și pentru localitățile din Caraș-Severin. Conform lui Daniel Toma, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, ar fi propus, în cadrul dezbaterii cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România pentru actualizarea PNRR, crearea unui instrument de finanțare pentru primării, prin care să fie direcționate investiții și către școli, spitale și alte obiective, în baza unui mecanism de prioritizare.

În urma discuțiilor la care a luat parte și vicepremierul Dan Barna, au fost stabilite priorități de investiții prin PNRR, precum: reforma administrativă; eficientizarea administrațiilor publice și interconectarea bazelor de date ale instituțiilor publice; investiții în educație/învățământul dual; mutarea zonelor industriale în afara orașelor; decontaminarea industrială; regenerarea urbană; proiecte integrate de punere în siguranță a clădirilor publice; dezvoltarea zonelor metropolitane; refacerea infrastructurii de gaze medicinale; infrastructura rutieră.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă seria de consultări și dezbateri publice cu reprezentanții ministerelor, cu partenerii din mediul de afaceri, ONG-uri și toți cei interesați pentru a identifica principalele reforme și investiții de care România poate beneficia prin PNRR. „Ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru a sprijini demersurile primăriilor din județ, obiectivul nostru fiind acela de a asigura puntea de legătură între guvern și autoritățile locale cărășene”, declară Daniel Toma.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 11 =