Ce nereguli au descoperit poliţiştii cărăşeni în urma acţiunii „Truck & Bus”

IMG 20191021 WA0007

Timp de o săptămână, în Caraş-Severin, poliţiştii cărăşeni au desfăşurat o acţiune rutieră ce a vizat şoferii profeşionişti şi cei ce desfăşoară activitpţi de transport public şi de persoane.

Pe lângă faltul că au fost depistaţi şoferi care au condus cu o viteză ce depăşeşte limita legală, doi dintre conducătorii de autovehicule destinate transportului de persoane și de marfă au fost sancționați cu amendă contravențională și s-a luat măsura suspendării pemisului de conducere pentru 90 de zile, pentru conducerea sub influența alcoolului.

Unul dintre aceştia avea o alcoolemie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar cel de al doilea, 0,30 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Pe parcursul celor șapte zile, au fost verificate 544 de autovehicule, 341 de autovehicule destinate transportului de marfă, dintre care 117 înmatriculate în alte state U.E. și 203 autovehicule destinate transportului de persoane.

„În urma acțiunilor, dintre cele 544 de autovehicule controlate, în 47 dintre cazuri au fost constatate nereguli, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în domeniu, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe anumite sectoare de drum”, spune Alina Boieru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.