Aproape 700 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii cărășeni celor care sunt certați cu legea

IMG 20191021 WA0007

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 700 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

De asemenea, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Polițiștii au aplicat 663 sancțiuni contravenționale, dintre care 285 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 

Un exemplu ar fi cel din comuna mĂureni, unde polițiștii au oprit pentru control un moped condus de un tânăr de 21 de ani. Din verificările efectuate s-a stabilit că mopedul nu figura înmatriculat în circulație, iar în cazul tânărului de 21 de ani au rezultat, la testarea cu aparatul din dotare, suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive.

În cursul nopții, la ora 02.00, polițiști de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada Ion Vidu, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la testarea cu aparatul din dotare au rezultat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive.

În ambele cazuri bărbații au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, rezultatele analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarelor penale întocmite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 3 =