Cu elicopterul, pe urmele hoților de lemne din Caraș-Severin

furt lemne

Zilele trecute, polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi de la Jandarmeria Caraș-Severin, cu sprijinul unui echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș au survolat întreaga suprafață împădurită a județului, aproximativ 427.992 hectare de fond forestier, în cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților silvice.

Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin spune că s-a verificat activitatea unui operator economic de profil din zona Oțelu Roșu, care deținea două depozite de material lemnos, constatându-se că ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fără documente legale.

„De asemenea, în urma controalelor efectuate pe linia transportului de material lemnos împreună cu polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin, a fost aplicată o sancțiune contravențională unui transportator care ar fi transportat și alte specii de material lemnos, decât cele înscrise în avizul de însoțire. În cele trei zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării unui volum total de 127,83 mc. material lemnos, de diverse specii și sortimente, în valoare de 16.693,59 lei“, a mai adăugat Boeru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =