Caravana anti-sărăcie a pornit la drum, sindicaliștii cărășeni sunt astăzi la Zalău

cartel alfa

CNS „Cartel Alfa” a anunțat, încă de luna trecută, organizarea unor acțiuni de protest împotriva creșterilor aberante a prețurilor la energie electrică și gaz. Acțiunea Cartel Alfa se va derula sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal și Moldova spre București, cu proteste organizate în fiecare localitate de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă.

Marian Apostol, președintele filialei Caraș-Severin a declarat că „Suntem Cartel Alfa și avem dreptul, dar mai ales obligația, de a protesta împotriva creșteri aberante a prețurilor și a blocării veniturilor la un nivel care face din viață un lux tot mai greu de trăit! Noi, CNS Cartel ALFA, am pornit la drum, prin toată țara, cu două caravane, pentru a atrage atenția asupra sărăciei, care se așează peste România ca o adevarată plagă. Astăzi suntem în Zalău, și vreau să vă spun că, într-un fel sau altul, Reșița și Zalău se aseamănă! Ambele orașe trecând prin focul mistuitor al unei tranziții care a îmbogățit escrocii și a sărăcit poporul. De aceea, cu această ocazie, vrem să atragem atenția guvernanților de la Bruxelles și executanți lor de la palatul Victoria că nu suntem dispuși sa mai acceptam păguboasele lor strategii“.

Sindicaliștii spun că este nevoie de „stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social și aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + twelve =