Marian Apostol, caminardul care a făcut al doilea pas spre trilogie

carte Marian Apostol

Zilele acestea, Marian Apostol și-a lansat a doua sa carte despre El Camino, minunatele sale călătorii pe diversele trasee care poartă acest nume: ”Lumina nopților înstelate”. Autorul nu debutează, el fiind la a treia carte publicată, prima fiind una despre experiența sa sindicală, iar cea de a doua fiind, de fapt, prima carte dintr-o trilogie pe care o planifică în urma pelerinajelor sale caminarde.

”De la bun început am gândit o trilogie Camino. Am început cu „Pelerinaj pentru sufletul meu” , am continuat cu „Lumina nopților înstelate” și probabil că va urma „Primitivo”. Vreau să fie construite în mod diferit. Aici am pus accent pe partea umanitară a drumului pe care l-am făcut pe Camino del Norte”, spune Marian Apostol.

La fel ca și prima carte, lucrarea nu este doar una pur descriptivă, autorul venind din mediul social și fiind o persoană aplecată și axată spre poveste, spre povestea omului, Marian Apostol fiind un excelent povestitor.

”Am încercat să dezvolt câteva perspective de abordare și pe de altă parte, cartea mai cuprinde și o perspectivă legată de poveștile de viață pe care le-am întâlnit acolo. Am întâlnit oameni deosebiți cu povești deosebite, este vorba de poveștile locului, legendele care merită toată atenția, și a mai fost o chestie extrem de importantă, în sensul în care am plecat la drum însoțit de un personaj cu care de-a lungul timpului am schimbat tot felul de dialoguri și am ajuns să ne armonizăm pentru a ajunge cu bine la capăt. Rămâne să vedem în ce măsură va ajunge cartea la sufletul oamenilor. Mie îmi place să cred că da, deoarece și eu am pus mult suflet”, mai spune Marian Apostol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + one =