Fondatorii proiectului Via Transilvanica îşi încep activitatea în Caraş-Severin printr-un act de caritate

act de caritate

Asociația Tășuleasa Social, cei care vor aduce Via Transilvanica în Caraş-Severin și despre care noi am mai scris aici, a trimis în Reșița o donație importantă în alimente și alte produse. Donația a fost preluată de către Lions Club Reșița Montană, partenerul asociației Tășuleasa în Caraş-Severin, urmând ca pachetele să fie distribuite unor familii aflate într-o situație financiară precară.

În urma perseverenței acestora de a uni administrația din județul Caraș-Severin cu cea din Reșița și cu oameni îndrăgostiți de natura, Via Transilvanica a reușit stabilirea traseului, în lungime de 280 km, ce va străbate Banatul Montan. Prin acest act de caritate, proiectul Asociației Tășuleasa se dovedește a fi „drumul care unește”.

Marian Apostol, membru al Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, mărturisește că Via Transilvanica a făcut posibilă întâlnirea pe care, în calitatea de drumeț pe acest traseu, a avut-o cu Alin Ușeriu, unul dintre fondatorii Asociației Tășuleasa Social, în seara zilei de 15 august 2020, la sediul asociației Tășuleasa, din județul Bistrița-Năsăud. Apostol relatează că a fost „cucerit” de franchețea, generozitatea și încrederea în proiectele pe care Ușeriu le derulează, făcând de asemenea cunoștință cu o parte importantă a oamenilor implicați în proiectul Via Transilvanica, la care a remarcat spirit de echipă, asumare și dinamism, dar și multe alte proiecte pe care asociația Tășuleasa Social le derulează.

Apostol consideră Via Transilvanica ca fiind cel mai complet și complex proiect de promovare a României. Acesta consideră că donațiile ajunse la oameni, datorită asociației Via Tășuleasa și Lions Club Reșița Montană, reprezintă doar un strop care nu va rezolva problemele acestora, iar în acest sens face o comparație cu un enunț scris pe o fântână descoperită de el mergând pe Via Transilvanica, undeva prin zona Lunca Strajii din Bistrița-Năsăud; „Doar când vei începe să-ți cari propria apă, vei înțelege valoarea fiecărui strop!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =