Caransebeşul are buget de peste 45 de milioane de lei

buget

În şedinţa din 25 aprilie, consilierii locali au aprobat bugetul municipiului Caransebeş pentru anul în curs, propus de primarul Felix Borcean și directorul economic Horia Irimia, plus amendamentele cu care a venit viceprimarul Marius Isac. Valoarea totală a bugetului este de 45.543.000 de lei, cheltuielile sunt în sumă de 51.538.000 de lei, diferența fiind reprezentată execedentul bugetar de anul trecut, respectiv 6.004.000 lei.

Lucrurile, însă, n-au fost deloc simple. Social-democratul Valentin Dascălu a venit cu propunerea de a se lua bani de la străzi sau de la colectoarele de deșeuri, pentru a se face trotuarul dintre străzile Libertății și Dâlmei. În replică, edilul municipiului a spus că oricum există un proiect foarte mare care tocmai a fost demarat, pentru refacerea și asfaltarea unor spații pietonale, separat de buget.

Viceprimarul Marius Isac a venit cu o serie de amendamente care, de altfel, au şi fost aprobate, chiar dacă grupul PSD s-a abţinut de la vot.

„Aceste modificări la proiectul de buget nu au fost discutate cu mine, nu am înțeles schimbările și nici unde s-au dus banii, se vorbea de cultură, dar cred că era vorba de Casa de Cultură, se vorbea de reparații, de investiții, o să studiez exact ce a dorit cu aceste schimbări Marius Isac. Eu am serioase îndoieli… Cred că 80 la sută dintre consilierii locali nu au înțeles ce a fost cu aceste permutări de sume între diverse capitole. Eu cu Marius Isac am lucrat întotdeauna bine și probabil că a avut motivele lui dacă nu s-a consultat cu mine, dar, până la urmă, banii rămân tot în tolba cea mare – sau mică – a Primăriei Caransebeș. Până la urmă, rectificări bugetare şi modificări de sume pe capitole se mai pot face şi ulterior. Și eu pot veni cu propuneri de rectificare de buget, iar dacă vor fi bine argumentate, cred că îi voi convinge și pe cei de la PSD, și cu atât mai mult pe liberali, să le voteze”, a spus la finalul şedinţei primarul Felix Borcean.