„Rocada” care a încins spiritele în Consiliul Local Caransebeş

florin bogdea 2

Şedinţa Consiliului Local Caransebeş din ultima zi a lunii trecute a fost una cu scântei, ea prelungindu-se mult mai mult decât lăsa să se întrevadă ordinea de zi, care, în sine, nu conţinea nimic spectaculos. Subiectul care a stârnit cele mai încrâncenate controverse a fost proiectul de hotărâre care viza înlocuirea lui Florin Bogdea cu Ciprian Brancu în Adunarea Generală a Asociaţilor la SC „Gugulania Land” SRL.

În esenţă, cea mai mare parte a discuţiilor s-a învârtit în jurul componenţei a două comisii, respectiv cea de numărare a voturilor şi cea de validare a acestora, social-democraţii contestând în primul rând procedura, pentru ca în final să nu voteze deloc, în sensul că nu au fost nici pentru, nici împotrivă şi nici nu s-au abţinut.

„Din punctul meu de vedere, aşa cum m-am exprimat şi în şedinţă, proiectul de hotărâre nu a fost redactat cum se cuvine. Era suficient să se solicite nominal înlocuirea unui consilier, în cazul de faţă Florin Bogdea, cu un alt consilier, şi atunci se făceau propuneri din partea fiecărei tabere, sau nu neapărat, dar, atâta vreme cât era prezentat explicit numele unui alt consilier, consider că a fost greşit redactat. De aici, toată tevatura de aproape o oră pe marginea acestui subiect care, până la urmă, şi-a găsit rezolvarea, s-a votat, dar planează această certitudine a erorii redactării proiectului de hotărâre din partea unui consilier liberal”, a spus Felix Borcean.