Caransebeşenii au marcat Ziua Naţională în catedrala episcopală

ziua nationala caransebes

Datorită situaţiei generate de pandemia de Coronavirus, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită marţi la Caransebeş altfel decât în anii prededenţi. Primarul Felix Borcean, însoţit de viceprimarul Felician Pasere, a participat la slujba oficiată de PS Lucian, episcopul Caransebeșului, la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

PS Lucian Mic a oficiat slujba de Te Deum pe soleea catedralei, moment la care au participat autorități locale, oameni de cultură și mai mulți credincioși, se arată pe site-ul episcopiei.

În continuare, episcopul Caransebeşului a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român și pentru făuritorii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Au fost depuse coroane și flori la Crucea Identității Naționale din vecinătate și la statuia episcopului Elie Miron Cristea, din fața catedralei. (Foto: Episcopia Caransebeşului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 3 =