Ministrul Transporturilor: „Lucrările de reparaţii la Moraviţa–Oraviţa şi Pojejena–Socol încep în 2019”

624e9cbc 6ccc 4ba6 83ac 4575aa03ff29

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat ieri că în acest an vor începe lucrările de reparaţii la DN 57 şi DN 57A, respectiv Moraviţa – Oraviţa şi Pojejena – Socol, în timpul unei vizite de lucru în judeţul Caraş-Severin.

„Pe DN 57 este cazul să se intervină de îndată. Am discutat despre soluţiile pentru DN 57 Oraviţa – Moraviţa. Vreau să vă spun că în acest an avem un buget destul de generos, iar în afară de contractele subsecvente pe care le avem pentru aşternerea de covoare asfaltice, conducerile CNAIR şi DRDP Timişoara vor trebui să lucreze şi în regie proprie, deoarece au achiziţionat utilaje. Au staţii şi tot ceea ce le trebuie ca să lucreze. Avem promisiunea domnului Cristian Ispravnic, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, că se apucă, de acum într-o lună, de intervenţia, în regie proprie, la DN 57. Vom începe din Oraviţa (…) Bani sunt, totul este să permită şi vremea. În general, lucrările la obiective de investiţii la infrastructura rutieră sunt anuale, dar vreau să văd cum lucrează DRDP-urile în regie proprie, sunt convins că va fi un examen şi un test important pentru domnul director”, a declarat Răzvan Cuc.

În comunicatul emis de Ministerul Transporturilor este precizat faptul că pentru drumul între Pojejena şi Socol, unde există un program de întreţinere, respectiv aşternere de covoare asfaltice, pe o porţiune de 21 de kilometri, contractul este deja încheiat.

În plus, discuţiile au vizat şi stadiul demarării procedurilor referitoare la drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg, proiect care va fi finanţat din fonduri europene.

„Este un proiect pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii aprilie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. S-a vorbit încă de acum trei săptămâni de lansarea acestui drum, care era cuprins în Master-Planul general de transport ca perioadă de implementare 2020 – 2030, dar, aşa cum am făcut şi la alte proiecte de interes regional, am decis să tragem în perioada de implementare acest proiect în 2019, iar într-o lună va fi ridicată pe SICAP procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, punem acest obiectiv în linie dreaptă”, a precizat Cuc.