Campionatul Naţional de Escaladă a fost la înălţime, din toate punctele de vedere!

Campionatul Naţional de Escaladă pentru copii şi juniori a fost un succes! Evenimentul sportiv găzduit de municipiul Caransebeş s-a desfăşurat timp de două zile la panoul de căţărare amplasat în aer liber în zona Teiuş. Campionatele Naţionale – pe care Caransebeşul le-a mai găzduit în urmă cu aproape două decenii, chiar la inaugurarea panoului de aici – au reunit la start zeci de copii şi adolescenţi pasionaţi de escaladă.

Evenimentul sportiv a avut două părţi distincte: startul a fost dat cu concursul de escaladă viteză intitulat „Alergăm pe verticală”, după care au urmat calificările şi finalele Campionatelor Naţionale. Dincolo de aprecierile primite pentru organizare, gazdele din Caransebeş au avut şi o satisfacţie de ordin sportiv: micul căţărător Albert Cinca a devenit campion național la categoria 7-9 ani, deşi practică acest sport doar de un an! De pregătirea tânărului campion caransebeşean s-a ocupat Ciprian Gaica, preşedintele Asociaţiei Muntele Mic Extrem şi unul dintre principalii organizatori ai evenimentului. Faptul că municipiul Caransebeş şi-a dorit să găzduiască un asemenea concurs este un motiv de bucurie şi pentru federaţie, spune preşedintele Justin Ionescu.

„Faptul că a reînviat escalada la Caransebeş e o mare bucurie şi pentru noi, cei de la federaţie. Este singurul panou din ţară care putea găzdui acest campionat, fiind în aer liber. Din păcare, nu am putut organiza aici şi campionatul de seniori, pentru că panoul de căţărare este prea mic pentru standardele seniorilor. Dar pentru copii şi juniori este potrivit, iar caransebeşenii au fost foarte deschişi, mai ales Ciprian Gaica, omul care a făcut posibil acest campionat. Eu sunt foarte încântat de concurs, şi de faptul că aici toată lumea are acces la panoul amplasat într-un parc public. În restul României se plăteşte pentru a face escaladă. Revenind la competiţie, trebuie să remarc că premiile sunt asigurate tot pe plan local, de cei din Caransebeş, care s-au mobilizat şi au venit alături de federaţia noastră”, a declarat Justin Ionescu.

Campionatul Național de Escaladă pentru copii şi juniori a fost organizat de Asociaţia Muntele Mic Extrem şi s-a desfășurat sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă. (Foto: Ciprian Gaica)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =