Blocul „Potcoavă“ din Reşiţa va avea o parcare cu pavele, arbori și platforme de gunoi subterane

INTIM BLOC POTCOAVA e1584970531847

La lucrările demarate ori aflate în fază de execuție, Primăria Reșița mai adaugă una. Este vorba de zona blocului „Potcoavă“, situat la intrarea în cartierul Govândari, de parcarea care există acolo. Primarul Ioan Popa spune că sutele de familii care locuiesc acolo merită o schimbare de decor.

„Ne-am  dorit acest lucru de vreo doi ani dar nu am reușit nimic pentru că nu au fost bani. Acum, realmente o s-o facem, pentru că avem resurse. E o suprafaţă foarte mare de teren impermeabilizată, adică betonată, şi vrem s-o spargem toată şi s-o permeabilizăm. O să punem pavele care o să dreneze apa pluvială, vom amplasa containere de gunoi subterane în zona respectivă, o să plantăm arbori, ca să coborâm temperatura pe timpul verii.

În acel bloc locuiesc aproximativ 1.200 de oameni, ceea ce înseamnă echivalentul a două comune din judeţul nostru. Eu cred că oamenii aceştia merită nişte condiţii mai civilizate de trai. Evident că avem proiecte în tot oraşul, pentru că încercăm să ne dezvoltăm sau să investim eterogen în toate zonele din municipiu“, a mărturisit edilul-șef al Reșiței la o întâlnire cu presa.