Asistenţa socială reşiţeană, bilanţ la o lună de la instaurarea Stării de urgenţă

asistenta sociala resita

Prima lună de la instituirea Stării de urgență a însemnat, pentru Direcția de Asistență Socială din cadrul municipalității reșițene, o perioadă în care acțiunile umanitare desfășurate au avut impact asupra a mii de persoane aflate în nevoie.

În această perioadă s-au desfăşurat mai multe acţiuni, importante fiind cele trei campanii de informare privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în cartierele și în zonele în care locuiesc persoane aflate în situații de risc și marginalizare socială, fiind distribuite materiale informative privind măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, măști de protecție, ligheane și săpun.

De asemenea, un număr de zece familii izolate la domiciliu au beneficiat de pachete cu alimente de bază, alte 74 de pachete cu alimente de bază fiind acordate celor 37 de copii din cadrul Centrului de Zi „ABC”, copii care au beneficiat și de o masă caldă acordată în sistem catering.

Printr-o altă acţiune desfăşurată de angajaţii Direcției de Asistență Socială, 54 de persoane vârstnice din cadrul Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice au beneficiat de pachete cu alimente de bază. În acelaşi timp, 7.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani au fost evaluate/monitorizate telefonic prin intermediul administratorilor de bloc.

Tot la capitolul realizări se poate trece şi acţiunea prin care 418 familii și persoane vârstnice aflate în situație de risc și marginalizare socială, din 14 zone ale municipiului Reșița, respectiv cartierul Câlnic, şi străzile Bistra, Timișorii, Ciprian Porumbescu, Mociur, Golului, Dealu Mare, Traian Lalescu, Oituz, Ceretului, Teilor, Moara Juracek, Str. Barajului, precum şi din cartierele Țerova şi Secu, au beneficiat de pachete cu alimente de bază.

Totodată, un număr de 96 de persoane vârstnice, fără susţinători sau altă formă de ajutor, au sunat la Telverde, fiind sprijinite pentru achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente, în vederea minimizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, acțiunile fiind organizate în colaborare cu instituțiile publice, ONG-uri, voluntari, iar opt persoane fără adăpost au fost depistate pe raza municipiului Reșița, fiind apoi transportate și internate la Centrul Rezidențial pentru Persoane fără Adăpost din Caransebeș.