O rază de speranță din partea Asociației „Acasă în Banat”

O rază de speranță din partea Asociației „Acasă în Banat”

Săptămâna Mare a fost una plină pentru voluntarii Asociației Acasă în Banat care s-au mobilizat pentru a aduce bucurie mai multor familii aflate în situații vulnerabile, din județele Caraș Severin şi Timiş.

Pachete cu produse de bază, conserve, dulciuri și produse de igienă, săpun, detergenți au fost distribuite celor 210 de familii din 40 de localități alese de membrii asociaţiei, iar beneficiarii centrului de noapte „Pater Jordan” din Timișoara, au primit o masă caldă.

„Pentru noi a fost uimitor să ajungem în localități unde, la marginea satului, locuiesc oameni în condiții de evul mediu. Am găsit oameni bătrâni care ne-au întâmpinat plângând pentru că nu mai aveau bani de mâncare, părinți disperați că au rămas în perioada asta fără loc de muncă și nu mai au ce pune pe masa copiilor” a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

„Împreună cu toți cei care ne-au susținut am adus o bucurie, o rază de speranță și de umanitate în aceste zile. Ne dorim foarte mult să continuăm acest proiect, deoarece sunt mult mai multe familii care au probleme foarte mari, în perioada aceasta”, a mai spus acesta.

Dar din Dar este o campanie a Asociației Acasă în Banat pentru susținerea familiilor defavorizate, aflate într-o situație extrem de dificilă și accentuată de pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Foarte multe persoane au fost afectate, se află în șomaj, le-au scăzut veniturile sau pur și simplu nu au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor. Sprijinul oferit le va ajuta să treacă mai ușor peste această perioadă.

Campania este susținută financiar de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, prin fondul „Solidari în fața COVID-19”, dar și din donații făcute de societăți comerciale și persoane private.

Persoanele juridice pot face sponsorizări constând în alimente aflate în termen de valabilitate. Toate donațiile se vor face cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com. De asemenea, puteți face o donație în contul Asociației în Banat, menționând numele campaniei: „Dar din Dar”.

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •