Aquacaraș: „Lucrările neconforme nu vor fi plătite și vor fi aplicate penalități pentru întârzierea nejustificată a derulării contractelor“

aquacaras oravita

Reprezentanții Aquacaraș spun că vor lua decizii tranșante în cazul celor două proiecte de extindere a rețelelor de apă și canalizare din orașele Oravița și Bocșa. Potrivit datelor societății, termenu de finalizare a acestor proiecte este octombrie 2022, însă „modul în care firma ce a câștigat licitația pentru aceste lucrări a ales să își desfășoare activitatea este total inacceptabil“, spun cei din conducere.

„Alături de reprezentanții celor două primării, am avut ieri discuții punctuale cu reprezentanții firmei prestatoare, pentru a găsi o cale de a rezolva urgent problemele din teren. Le-am adus în vedere că modul în care și-au derulat activitatea ne obligă să fim intransigenți“, a declarat Gheorghe Filipescu, directorul Aquacaraș.

Pentru o rezolvare cât mai rapidă a situației, împreună cu edilii celor două orașe, Dumitru Ursu, Oravița și Mirel Pascu, Bocșa, s-a stabilit ca de săptămâna viitoare toate lucrările executate pe raza celor două orașe să fie inventariate și verificate de o comisie mixtă, formată din reprezentanții primăriilor, ai AquaCaraș și ai constructorului.

„După finalizarea verificărilor se va decide dacă rezilierea contractelor cu antreprenorul este soluția ce avantajează cel mai mult cetățenii, dată fiind situația în care ne aflăm. Precizăm că, odată cu câștigarea licitației pentru aceste lucrări, constructorul a pus la dispoziția AquaCaraș scrisori de garanție bancară, care vor fi executate negreșit dacă antreprenorul nu se mobilizează pentru a remedia deficiențele din teren. Lucrările neconforme nu vot fi plătite și vor fi aplicate penalități pentru în târzierea nejustificată a derulării contractelor. Totodată, reprezentanții primăriilor vor amenda fiecare lucrare ce nu respectă graficul prevăzut în autorizațiile de spargere“, au mai adăugat reprezentanții Aquacaraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 4 =