Avertizare meteorologică de viscol și ninsori însemnate cantitativ pentru Caraș-Severin

drum judetean iarna 1

Astăzi a fost emisă o avertizare meteorologică de viscol și ninsori însemnate cantitativ pentru mai multe zone montane din țară, inclusiv pentru unele zone din județul nostru, atenționare valabilă de la 17.00 până în 24 ianuarie, ora 10.00.

Pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, iar polițiștii cărășeni reamintesc tuturor conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, precum și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic. 

„Polițiștii rutieri cărășeni sunt la datorie, pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru  prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, fapt pentru care recomandăm: Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Acționați pedala de accelerație cu moderație atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic“, a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 1.305 și 2.900 de lei), și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − one =