Amenzi de 268.000 de lei pentru patronii din Caraş-Severin

ITM inspectia muncii e1595238563967

Luna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au dispus angajatorilor verificaţi 331 măsuri şi au dat amenzi în valoare toatală de 268.000 lei.

Printre neregulile contatate se numără neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă; neiniţierea negocierii în vederea încheieriicontractului colectiv de muncă; netransmiterea în termen a datelor în Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). De asemenea, se pare că angajatorii nu au acordat spor de noapte şi a repausului săptămânal şi chiar au ţinut la lucru angajaţii peste program.

„La opt angajatori a fost identificată muncă nedeclarată pentru 12 persoane. Cei în cauză activând în următoarele domeniide activitate:comerţ, baruri, panificaţie, construcţii, activităţi de curăţenie. Au fost comunicate de către angajatori şase evenimente care au avut ca urmări şase cazuri de incapacitate temporară de muncă, iar la sfârşitul cercetărilor se va stabili dacă sunt accidente de muncă”, spune Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin.

În baza Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 71 zilieri, iar conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat şapte contracte colective de muncă şi trei acte adiţionale de prelungire/modificare a clauzelor cuprinse în contractele colective de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =