Ancuța Pascu, despre primarul Bocșei, Eugen Cismăneanțu: „Nu și-a găsit omul potrivit cu care să se «bat㻓

ANCUȚA PASCU

Disputa în instanță dintre Ancuța Pascu, managerul Căminului pentru Persoane Vârstnice Bocșa, și Primăria Orașului Bocșa a ajuns la final. Curtea de Apel Timișoara a respins apelul intimatului (primăria, n.r.) și a menținut soluția data de Tribunalul Caraș-Severin.

În luna ianuarie a acestui an, Ancuței Pascu, care este și consilier județean, i-a încetat contractual de management la Căminul pentru Persoane Vârstnice, printr-o dispoziție semnată de primarul Eugen Cismăneanțu. În luarea măsurii au fost invocată o Adresă de la Agenția Națională de Integritate legată de modul în care s-a înființat această funcție în mandatul de primar al lui Mirel Pascu, soțul Ancuței Pascu, și de ocupare a postului.

„Am fost angajată în funcția de conducere de director al Caminului pentru Persoane Vârstnice Bocșa în urma unui concurs organizat de catre Consiliul Local al Orașului Bocșa, în subordinea caruia a fost inființat Caminul, iar prin H.C.L. Bocșa nr. 143/16.09.2011, a fost aprobată stabilirea procedurilor și criteriilor de organizare a concursului. Din acest punct de vedere nu a existat niciun conflict de interese, așa cum s-a încercat să se acrediteze ideea. Ba, mai mult, ANI mi-a dat dreptate“, declara în vară Ancuța Pascu.

Disputa s-a mutat la Tribunal, managerul Căminului a câștigat în primă instană, Pascu a fost repusă pe funcție, iar în urma apelului primăriei s-a ajuns la Curtea de Apel Timișoara care a decis să mențină soluția Tribunalului Caraș-Severin și să i se plătească cheltuielile de judecată, în sumă de 2.000 de lei, și salariile pe șase luni, aproape 27.000 de lei.

„Așa cum am spus-o de fiecare data, a fost o măsură luată abuziv împotriva mea fără nici un motiv legal. Încă de la preluarea mandatului din 2012, domnul primar Cismăneanțu încearcă să se agațe de orice pentru a mă înlătură din funcția de director.
Din 2012 până în prezent am avut pe rol patru procese și din toate am iesit câștigătoare. De aceea cred că nu și-a găsit omul potrivit cu care să se «bat㻓, ne-a mărturisit Ancuța Pascu.