Alte patru şcoli din Caraş-Severin au intrat pe Scenariul Roşu

tablete elevi

Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, un număr de 269 vor funcționa pe scenariul 1, un număr de 121 școli și patru cluburi ale elevilor funcționează pe scenariul 2, iar un număr de 15 școli vor funcționa pe scenariul 3, adică cel roşu, cu patru școli mai mult față de raportarea precedentă. Scenariile de funcţionare avizate de către Inspectoratul Școlar Caraș – Severin și Direcția de Sănătate Publică Caraș – Severin, pentru următoarele 4 unități de învățământ:

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 REȘIȚA propune trecerea la scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița pentru o perioadă de 14 zile (12.10-25.10.2020), datorită confirmării cu virusul SARS-CoV-2, a două cadre didactice, a unui elev la clasa a II-a A și a ratei de incidență/localitate;

LICEUL TEHNOLOGIC „CLISURA DUNĂRII” MOLDOVA NOUĂ propune trecerea la scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, cât și pentru structurile arondate

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU MOISI” MOLDOVA NOUĂ și ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SOFIA ARCAN” MOLDOVA NOUĂ pentru o perioadă de 14 zile (12.10-25.10.2020), datorită confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a două cadre didactice.

1.215 unități școlare aplică scenariul roșu (6 din cauza cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice din unitatea școlară și 9 din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate).  În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unitățile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online.


Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, în momentul de faţă, niciun elev nu mai este spitalizat, internate fiind două cadre didactice şi două persoane din personalul didactic auxiliar și nedidactic Izolare la domiciliu/carantină: 29 de elevi, 19 de cadre didactice, din care şapte au ales să predea online si 12 să intre in concediu medical şi trei din personalul nedidactic. Numărul elevilor care intră în lecții on-line este de 6.078.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − nine =