În Caraş-Severin, 6.845 de elevi urmează lecții online

ZjlmMjhmN2M1YmYyZGY4YmQ1YTE2NDNlMDY1.thumb

Potrivit Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin astăzi, situația cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în școlile din judeţ, arată astfel, un elev, patru cadre didactice şi două persoane din personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt internate în spital. În izolare la domiciliu/carantină sunt 39 de elevi, 23 de cadre didactice, din care opt au ales să predea online şi 15 să intre în concediu medical şi şase din personalul nedidactic. La ora actuală, în Caraş-Severin, 6.845 de elevi fac lecții online.

În urma şedinţei de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, s-a aprobat scenariul de funcţionare a cursurilor școlare, pentru o perioada de 14 zile, după cum urmează: pentru Școala Gimnazială ”Petre Sava Băleanu” Văliug trecerea la scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Școala Gimnazială ”Petre Sava Băleanu” Văliug pentru o perioadă de 14 zile (06.10-19.10.2020), datorită confirmării în data de 05.10.2020, a unui cadru didactic care a predat la mai multe clase și a ratei de incidență/localitate.

Pentru Școala Gimnazială Sacu se suspendă cursurile școlare organizate în modalitatea ”față în față” la grupa mixtă de la structura Grădinița cu Program Normal Sacu pentru o perioadă de 14 zile (08.10-21.10.2020), datorită infestării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic.

Pentru Colegiul Național ”Traian Lalescu” Reșița se menține scenariul 3 – ROȘU pentru gimnaziu și liceu (corp principal) și suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” la clasa a III-a A pentru o perioadă de 14 zile (08.10-21.10.2020), datorită infestării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic.

La Școala Gimnazială nr.2 Reșița se suspendă cursurile şcolare organizate în modalitatea ”față în față” la clasa a II-a A pentru o perioadă de 14 zile (08.10-21.10.2020), datorită infestării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic.

Pentru Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița se menține scenariul 3 – ROȘU (corp UEM) și scenariul 2 – GALBEN pentru structurile: Şcoala de Beton Reșița, Școala Gimnazială Nr. 5 Reșița, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Reșița, Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Reșița, Grădinița cu Program Normal Nr. 17 Reșița, Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Reșița, Grădinița cu Program Normal Secu, Școala Primară Secu, datorită ratei de incidență/localitate;Trecerea la Scenariul 2 – GALBEN, datorită ratei de incidență/localitate pentru toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița.

Pentru Școala Gimnazială Sacu se propune trecerea la Scenariul 2 – GALBEN, datorită ratei de incidență/localitate, pentru Școala Gimnazială Sacu (unitate cu PJ) și structurile arondate Grădiniţa Cu Program Normal Sacu, Grădiniţa cu Program Normal Sălbăgelu Nou, Şcoala Primară Sălbăgelu Nou, Grădiniţa cu Program Normal Tincova și Şcoala Primară Tincova. Pentru Colegiul Național ”Traian Lalescu” Reșița trecerea la scenariul 2 – GALBEN pentru structurile arondate: Școala Primară Dealu Mare, Școala Primară Mociur, Grădinița cu Program Normal Doman și Grădinița cu Program Normal Mociur datorită ratei de incidență/localitateTrecerea la Scenariul 1 – VERDE, cu prezența tuturor elevilor ”față în față”, datorită ratei de incidență/localitate, începând cu data de 07.10.2020 pentru: Liceul ”Hercules” Băile Herculane; Seminarul Teologic Ortodox ”Episcop Ioan Popasu” Caransebeș Școala Gimnazială Poiana –comuna Buchin.

Școala Gimnazială Vârciorova și structurile arondate Școala Primară Bolvașnița, Grădinița cu Program Normal VârciorovaObservând expirarea perioadei de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față”, se propune reluarea cursurilor școlare suspendate temporar, pentru următoarele clase: Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița, clasa a XII-a D, din data de 09.10.2020; Colegiul Tehnic Reșița, clasa a XI/6, din data de 09.10.2020.Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, un număr de 270 vor funcționa pe scenariul 1, un număr de 124 școli și 4 cluburi ale elevilor funcționează pe scenariul 2, iar un număr de 11 școli vor funcționa pe scenariul 3-roșu.

În prezent sunt suspendate temporar cursurile , în modalitatea ,,față în față” pentru un număr de 25 clase și din data de 09.10.2020 se vor suspenda cursurile altor 2 clase.Propunerea este fundamentată pe informarea Direcției de Sănătate Publică Caraș – Severin cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, precum şi pe baza propunerilor de funcționare aprobate prin hotărârea Consiliilor de Administrație a unităților de învățământ nominalizate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 5 =