CODE Kids, tinerii din Caraş-Severin fac coding în bibliotecile publice

122431975 3392738970840711 7900344581324581812 o

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” Caraș-Severin și Biblioteca Județeană ”Ovid Densușianu” Hunedoara a organizat astăzi CODE Kids FEST SUD-VEST 2020 – Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, în format online.

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj împreună cu Fundația Progress au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii.

O serie de proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, vor putea fi văzute la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. Târgul Regional de Știință și Tehnologie reunește copii și bibliotecari din Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara, trei dintre cele 19 județe din România unde se desfășoară proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.

Județul Caraș-Severin este reprezentat de clubul de programare al bibliotecii comunale din Sacu, sub coordonarea bibliotecarului Viorel Spaiuc. Cu emoții, dar și curaj copiii din cluburile ABC Info Code Kids Țânțăreni, Kids of Future Vladimir, Code Bags Sacu, Cool Coding Brad și First Line Petrila sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat: Alarma Arduino, Motor pas cu pas, Joc de Reacție, Realizare aplicație App inventor etc.

Club de programare la Sacu
Micii coderi sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului. ,,Faptul că avem un club de programare într-una din comunele județului, (Sacu) este o premieră și dovedește că se fac pași pentru a oferi egalitate de șanse la educație digitală pentru copiii din mediul rural. Bibliotecile dovedesc astfel că se pot implica activ în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic, în beneficiul comunităților pe care le deservesc. Ne dorim ca participarea la acest eveniment să fie un imbold și pentru alți copii din județul nostru să se inițieze în tainele programării. Bibliotecile publice le oferă gratuit această oportunitate de învățare și dezvoltare, prin intermediul programului Code Kids” – Clara Maria Constantin, manager Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

”Târgurile de Știință și Tehnologie CODE Kids FEST 2020 încununează munca de doi ani a copiilor din cadrul proiectului CODE Kids. Au muncit mult, au petrecut peste 200 de ore în care au scris linii de cod, în care au lucrat la proiectele pe care le prezintă la acest târg. Merită să vedem în ce proiecte și-au investit creativitatea și cunoștințele tehnice, să le sărbătorim evoluția și să-i sprijinim în continuare în procesul de învățare.” – Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

Despre CODE Kids
Proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în bibliotecile publice din 19 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 3 =