Reprezentanții Caraș-Severinului au luat parte la lansarea Programului Regional Vest 2021-2027

adr program

Agenția de Dezvoltare Regională Vest a lansat zilele trecute, la Timișoara, Programul Regional Vest 2021-2027, eveniment la care au participat din partea Consiliului Județean Caraș-Severin președintele Romeo Dunca, Andrei Ungur, administrator public al județului Caraș-Severin și Maria Cristina Mocanu, șef serviciu proiecte.

Programul Regional Vest 2021-2027 a fost conceput în baza necesităților reale ale regiunii, în strânsă colaborare cu partenerii de aici. El aduce cu sine o serie de priorități adaptate specificului regiunii. Programul cuprinde 7 priorități, cu un buget de 1,18 miliarde de euro. Suma aceasta va reveni proiectelor din regiunea de vest a României, respectiv județelor Caraș-Severin, Arad, Timiș și Hunedoara. Județul Caraș-Severin își păstrează prioritățile în Programul Operațional Regional – drumurile județene.

În regiunea de vest a României scriem istoria dezvoltării regionale, prin faptul că am reușit să obținem descentralizarea fondurilor europene pe Programul Operațional Regional. Acesta este un moment pe care îl așteptăm de multă vreme și este rodul unui efort îndelungat al echipei ADR Vest și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, al cărui președinte am avut plăcerea să fiu. Avem la dispoziție cea mai mare sumă de care a beneficiat regiunea noastră într-un ciclu financiar, iar acești bani vor fi investiți, nu cheltuiți, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

„Vrem să ieșim din paradigma „asfaltăm și băgăm țevi în pământ” și să mergem către a atrage în regiunea noastră inteligență, oameni creativi care să genereze idei noi și care să facă din regiunea noastră una dintre primele regiuni din această parte a Europei din punctul de vedere al creativității și competitivității. Îmi doresc din suflet ca anul 2030 să găsească regiunea noastră la peste 90% din nivelul de dezvoltare al mediei Uniunii Europene”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.

Evenimentul de lansare a Programului Regional Vest a fost realizat in colaborare cu Roreg – Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania. „Este o mare șansă de care trebuie să profităm în perioada următoare. Vom investi și în infrastructură, așa cum vom investi în mobilitate sau în turism. Dar inovarea și cercetarea sunt esențiale pentru ca regiunea să se dezvolte armonios și sustenabil. Vom avea un hub de inovare în regiune, centre de creativitate în fiecare județ, un accelerator de afaceri și un fond de capital de risc. Am gândit o strategie coerentă, în raport cu nevoile regiunii și la aceste proiecte mă uit cu cea mai mare speranță de a crea dezvoltare”, a conchis Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 12 =