DIICOT: mai multe percheziții domiciliare, în Caraș-Severin și Timiș, într-un dosar de trafic de droguri

mascati

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat șapte percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor. Liderul grupului infracțional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Drogurile de risc și de mare risc (cannabis, amfetamine și comprimate ecstasy) ar fi fost achiziționate, în principal, din județul Timiș, de la persoane cunoscute liderului grupării. Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în județul Caraș-Severin. Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy“, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

În ceea ce privește dosarul de contrabandă cu țigarete, acestea ar fi fost achiziționate de la diferiți furnizori, din județul Suceava, membri ai unor grupări infracționale organizate,  care își desfășurau activitatea pe mai multe piețe de desfacere.  Activitatea infracțională ar fi fost structurată pe două paliere, respectiv, un segment de aprovizionare, format din persoane din județul Suceava și un segment de distribuție, reprezentat de persoane din județul Caraş-Severin.

Ţigaretele neaccizate ar fi fost distribuite pe piața neagră din orașul Bocșa, piață pe care liderul grupului ar fi activat în urmă cu mai mulți ani. Au fost realizate mai multe acțiuni operative, în urma cărora au fost confiscate peste 62 de baxuri de țigarete, provenite din contrabandă. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și al jandarmilor Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − four =