Planție de cannabis descoperită de DIICOT în apropiere de comuna Domașnea

cannabis

Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat două percheziții domiciliare, în județ, la adresele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc. La audieri au fost conduse două persoane, fiind ulterior reținute pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 23 septembrie,  judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a celor 2 bărbați, pentru 30 de zile.  

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate o cultură outdoor formată din 97 de plante de cannabis, în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între 1 și 2 m, în cantitate totală de peste 150 de kilograme de masă verde brută, peste 50 de kilograme de muguri de cannabis, masă verde uscată, 5 grame de substanță pulverulentă, susceptibilă a fi cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent cu suflantă cu aer cald, o instalație de irigare, pompă de stropit plante, 4 telefoane mobile, 1 grinder și 3 cântare de precizie.

Se pare că persoanele bănuite ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, în vederea comercializării en-gross către diferite persoane, semințele de cannabis fiind procurate din Spania. Plantele erau cultivate într-o zonă greu accesibilă și izolată, înconjurată de pădure, din comuna Domașnea, loc unde și-ar fi amenajat diferite instalații de irigare prin picurare, folosind inclusiv fertilizatori pentru dezvoltarea rapidă.

După recoltare, plantele ar fi fost prelucrate și pregătite pentru distribuție într-o anexă situată în apropierea plantației outdoor, urmând a fi distribuite în Caraș-Severin, Timiș și Gorj, fie în mod direct, fie prin intermediari. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiuni au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =