A fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Modular de la Reșița

spiatl modular

Ieri, 22 decembrie 2021, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Modular. Reprezentanții Consiliului Județean au precizat că este un pas extrem de important în direcția îmbunătățirii infrastructurii medicale puse la dispoziția cărășenilor.

„Mulțumesc echipei care a muncit pentru obținerea acestei finanțări atât de utile. Am depășit împreună multe obstacole și am demonstrat că putem să realizăm lucruri importante prin muncă și ambiție. Precizez că această investiție nu s-ar fi putut realiza dacă nu am fi reușit să recuperăm terenul din curtea Spitalului Județean, înstrăinat printr-o concesiune păguboasă și ajuns la un fost vicepreședinte al Consiliului Județean, persoană care astăzi pozează în a fi cel mai vehement apărător al “bunului mers” al județului și care nu ratează nicio ocazie să ne dea sfaturi“, a declarat Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin.

Este vorba despre un nou corp de clădire realizat la cheie, din module prefabricate, care va fi instalat în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița și care va funcționa ca o extindere a acestuia. Valoarea totală a investiției este de 14.611.723,48 lei, cu finanțare din fonduri europene (FEDR) și de la bugetul național.

Această sumă acoperă achiziția de echipamente medicale și a trei module medicale. În primul modul va funcționa Secția de terapie intensivă pentru pacienți cu forme grave, modulul doi va fi folosit de secția de boli infecțioase pentru pacienți cu forme ușoare sau medii, iar cel de al treilea modul va face legătura între modulele 1 și 2.

Odată cu obținerea acestei finanțări, Consiliul Județean Caraș-Severin își asumă realizarea din surse proprii a lucrărilor de construcții și de introducere a utilităților pentru noul amplasament, achiziția de echipamente și dorări noi cum ar fi paturi, aparatură medicală, precum și o serie de modernizări ce vor deservi întreg ansamblul de clădiri: modernizarea instalațiilor electrice post trafo, reabilitarea centralei termice, a stației de oxigen și a stației de aer comprimat pentru uz medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =