Peste 450 de sancțiuni aplicate în trei zile de polițiștii de la Rutieră

CONTROL POLITIE RUTIERA 1

La sfârșitul săptămânii trecute, 90 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au aplicat 469 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 268 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 45 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

17 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 4 conducători auto care au condus  autovehicule aflându-se sub influența alcoolului, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării 29 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Trei conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități.