Incredibil: în doar 72 de ore polițiștii au sancționat peste 600 de șoferi!

TIASPOL1 e1582573522188

În perioada 21-23 februarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere.

De asemenea, au fost reținute și retrase 61 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În ultimele 72 de ore, peste 100 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În urma acțiunilor, poliţiştii au aplicat 608 sancţiuni contravenţionale, dintre care 463 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 41 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

23 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea ori au condus  autovehicule aflându-se sub influența alcoolului, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării, 59 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

33 de conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități.

Astfel, în data de 22 februarie, între orele 14.52- 15.45, trei conducători auto, doi din România și unul din Austria, au fost înregistrați de aparatul radar în timp ce conduceau autoturismele, pe DN 6, în afara localității Bucoșnița, cu vitezele de 146 km/h, respectiv 151 km/h, limita legală de viteză în zonă fiind de 70 km/h.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.