Angajații Spitalului Județean din Reşiţa care au agresat un om al străzii au fost sancționați pecuniar

MANAGER

După analiza efectuată, ca urmare a incidentului petrecut la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean de Urgențe Reșița, comisia de disciplină a redactat un raport și a propus sancționarea a doi angajați din cei trei ce apar în filmulețul distribuit pe Facebook în timp ce încercau să scoată cu forța din spital un om al străzii.  Ei au fost sancționați cu 10% din salariu pe o lună.

„Cred că va fi un foarte bun semnal pentru toate categoriile de personal, pentru că trebuie să respectăm pacientul și regulamentul și procedurile interne. Am instruit și informat tot personalul cu ce are de făcut în astfel de situații. Din păcate, în multe rânduri, medicii, asistentele, dar numai, sunt agresați, jigniți, insultați. Trebuie să știți că această comisie de disciplină se constituie de fiecare dată când există cea mai mica reclamație, iar noi dăm curs fiecărei sesizări venite de la pacienți ori din mass-media“, spunea astăzi la conferința de presă managerul Spitalului județean, Waldemar Murgu.

Managerul lăsa să se înțeleagă că se gândește foarte serios să mai angajeze câțiva oameni de pază, să fie  doi oameni pe fiecare schimb, pentru că nu e posibil ca la UPU să vină 20 de aparținători gălăgioși să stea pe capul medicului, care nu are cum să-și desfășoare activitatea în aceste condiții.

În privința ultimului caz în care este implicat personalul spitalului, cel apărut pe Facebook, în cursul zilei de ieri,  cu o gravidă ce acuză de rele comportamente o asistentă cu care a născut în luna  noiembrie a anului trecut, Waldemar Murgu  a precizat: „Deocamdată, nu mă pronunț până nu ascult toate părțile. În această dimineață am chemat personalul implicat la mine în birou, am avut o discuție, azi voi emite Decizia de convocare a comisiei de disciplină, pentru că aceasta este procedura legală. Eu am vrut doar să mă informez, însă situația nu pare deloc așa. Voi spune mai multe în clipa în care voi avea raportul comisiei de disciplină“.