Primarul Torma a ajuns în vizorul A.N.I. Edilul-șef spune că este aberant ce i se întâmplă

FRATII TORMA

Deși pare de necrezut, în condițiile în care familia sa este una dintre cele mai influente din mediul de afaceri nu doar din județ, ci și din tot Banatul, primarul Adrian Torma a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate, pe motiv că i-ar fi creat soției sale un avantaj, în calitatea acesteia de vicepreședinte al unei Asociații culturale din Moldova Nouă.

Potrivit comunicatului ANI, „În calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a încheiat în data de 14 decembrie 2016 un contract de comodat cu o asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, ale art. 71, respectiv ale art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (text în vigoare pentru perioada evaluată)“.

Este vorba de Tommyland căreia consilierii locali i-au oferit un spațiu cu titlul gratuit, ca să fie folosit de copiii ce își desfășoară activitățile culturale în cadrul Asociației. Acea hotărâre de Consiliu local a fost semnată de primar, iar de aici au apărut și problemele lui Adrian Torma.

Culmea este că firmele familiei Torma sunt principalii sponsori al Asociației Tommyland.

Referindu-se la poziția ANI, primarul Torma ne-a mărturisit: „Este aberant ce se se întâmplă. Familia mea a sponsorizat această Asociație cu peste 150.000 de lei și nu a câștigat nici măcar cinci bani de pe urma activității ei. În plus, nu eu am inițiat proiectul de hotărâre respectiv, ci viceprimarul, iar consilierii l-au votat. Păi, ce să fi făcut eu, să nu fi semnat o Hotărâre de Consiliu local? Și mai este ceva, este inadmisibil ca să aflu din presă ce mi s-a întâmplat. ANI ar fi trebuit să mă fi înștiințat pe mine înainte și mai apoi să fi ieșit cu acel comunicat de presă“